Kurs Dietetyka – Poziom 2

with Brak komentarzy

Dietetyka lvl2 to specjalistyczny program stworzony dla Was. Do jego skomponowania posłużyła aktualna wiedza i doświadczenie aż trzech wykładowców zajmujących się dietetyką sportową!

 

Dzięki Dietetyce lvl2

- rozwiniesz swoje kompetencje z dziedziny dietetyki i suplementacji

- nabędziesz nowe umiejętności i zapoznasz się z aktualnymi badaniami naukowymi

- dowiesz się, które z panujących przekonań jest prawdą, a które to zwyczajny „kit”

 

Dla kogo jest szkolenie:

- dla absolwentów kursu Fit Academy - Trener Personalny + Instruktor

- dla instruktorów fitness i siłowni

- dla trenerów personalnych

- dla osób które chcą usystematyzować i uzupełnić swoją wiedzę z zakresu dietetyki

- dla osób trenujących chcących pogłębić swoją wiedzę i mieć większe efekty

- dla aktywnych sportowców chcących odżywiać się świadomie

Materiał, specjalnie dla was, podzieliliśmy na bloki, aby jak najlepiej wyjaśnić ważne tematy i móc odpowiadać na pytania na bieżąco.

 

Co będziesz wiedział:

Zdobędziesz wiedzę z zakresu zdrowej diety, jej roli, planowania i wpływu na zdrowie i formę sportową

Wyliczysz zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze zależnie od potrzeb

Poznasz naukowe dowody na poparcie lub obalenie popularnych mitów żywieniowych

 

Czego dowiesz się dzięki szkoleniu? RAMOWY PROGRAM SZKOLENIA
BLOK 1 - ŻYWIENIA I FIZJOLOGII

/przypomnienie/

Omówienie podstawowych pojęć związanych z dietetyką

Wyliczenie wskaźników

Bilans energetyczny organizmu

Wartość energetyczna pożywienia

Rola składników pokarmowych:

Białka

Tłuszcze

Węglowodany

Błonnik pokarmowy

Składniki mineralne

Witaminy

Słodziki naturalne i syntetyczne

BLOK  2 - Kontrowersje i mity

Co z tym glutenem?

Czy z mlekiem jest coś nie tak?

Cholesterol – czy jest się czego obawiać?

Czy na pewno wchodzić w ketozę?

Czy olej kokosowy przyniesie takie korzyści jak MCT? Czy któryś z nich znajdzie zastosowanie w sporcie?

Ile gramów białka na jeden posiłek i jak często jeść?

Jak dobierać, przechowywać i wykorzystywać tłuszcze by czerpać z nich zdrowie i siły witalne?

Składniki antyodżywcze– gdzie się znajdują, co powodują i czy warto z nimi walczyć?

Ryby w diecie każdego z nas - plusy i zagrożenia

Soja i jej wpływ na męski organizm

BLOK 3 - DIETY:

Popularne diety –krótka charakterystyka, mocne i słabe strony

Dieta zgodna z grupą krwi

Dieta rozdzielna dr. Haya – kontrowersyjna ale czy przydatna?

Dieta wysokotłuszczowa i ketogeniczna

Dieta bogato białkowa dr. Dukana

Diety oparte o sposób żywienia przodków - Paleo i Samuraja

Silne restrykcje energetyczne diety 1000 kcal/Kopenhaska/VLCD

Diety rotacyjne: (CC Heidii Chris Powell, CT, CBL – John Kiefer) Dieta 5/2

Przerywany post – IntermittentFasting

Indeks i ładunek glikemiczny– czym są, co oznaczają, czy i kiedy warto je stosować?

BLOK 4 - Suplementacja w sporcie

Podstawowy podział na grupy abcd z omówieniem

Suplementacja sportowców wyczynowych i amatorskich

Substancje o działaniu termogenicznym

Rodzaje odżywek białkowych

Zastosowanie izotoników w treningu - kiedy niezbędny?

Kofeina czy kawa - co wybrać?

Odpowiednie źródła kwasów omega 3

Zastosowanie kolagenu jako prewencja stawów - hit czy kit?

Kreatyna - nowe badania

Autorzy i prowadzący szkolenie:

 PAWEŁ SZEWCZYK

Magister dietetyki, trener personalny, doktorant w Katedrze Gastroenterologii i Hepatologii Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.
Na co dzień praktykujący dietetyk sportowców zawodowych, amatorów i osób o zwiększonej aktywności fizycznej, wykładowca w Instytucie Psychodietetyki we Wrocławiu oraz szkoleniowiec Instytutu Rozwoju Trenerów Personalnych Fit-Academy. Praca magisterska pt. "Miejsce suplementów i substancji dopingujących w sporcie i ich wpływ na układ pokarmowy" otrzymała wyróżnienie za ponadprzeciętną wiedzę i wkład pracy autora. Autor kilkudziesięciu artykułów branżowych publikowanych w prasie, jak m.in. Apetyt Na Zdrowie, Kulturystyka i Fitness, Magazyn Trenera, Dieta & Trening, Trainer oraz publikacji naukowych. Założyciel bloga szewczykpassion.wordpress.pl. Uczestnik i prelegent wielu konferencji i szkoleń z terenu całego kraju. Prowadzi FanPage Paweł Szewczyk - Dietetyk i grupę dyskusyjną "Przy Szewskim Stole - Dietetyka i Suplementacja - #SzewskiStół"

MARTA BIERZANOWSKA

W zawodzie ponad 10 lat. Dietetyk , licencjonowana fizjoterapeutka, instruktorka fitness oraz kulturystyki . Absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego w Białej Podlaskiej oraz Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie. Specjalizuje się w profilaktyce kontuzji, leczeniu bólu oraz w treningu funkcjonalnym. Uczestniczka wielu kursów i szkoleń oraz finalistka zawodów sylwetkowych.

JAKUB WOŹNIAK

Zaraz obok przeglądania PubMedu czas wolny zajmują mu sporty wytrzymałościowe i oporowe - głównie w formule Crossfit. Niebawem kończy studia magisterskie na kierunku dietetyka, aby rozpocząć przewód doktorski i dzięki temu dołożyć swoją cegiełkę w dorobku naukowym (dietetyki sportowej). Zdobywanie wiedzy z zakresu żywienia zaczął już w wieku 16 lat kiedy to przygotowując się do Olimpiady wiedzy o żywieniu i żywności zdobył 1 miejsce i w 2014 roku został ogólnopolskim laureatem z możliwością studiowania na każdej uczelni w kraju. Obecnie prowadzi badania na temat spożycia witaminy D i wapnia wśród sportowców w Polsce oraz piszę publikację na temat suplementacji w sporcie wyczynowym, która jak sam twierdzi „może wnieść trochę świeżości”. Jako dietetyk współpracuje ze sportowcami takimi jak biegacze długodystansowi, zawodnicy crossfit czy kolarze. Wizja Kuby jest bardzo konkretna, jak sam mówi:
Moja wizja idealnego przygotowania sportowca w zakresie diety to maksymalna personalizacja żywienia oraz suplementacja oparta na substancjach o udokumentowanym naukowo działaniu. Suplementy za którymi nie stoi poważna literatura nie mają racji bytu w sporcie - dlatego każdy sportowiec powinien wiedzieć czego warto unikać a na czym się skupić w swojej suplementacji. W swojej pracy stawiam na rzetelne źródła naukowe, ich krytyczną analizę oraz przedstawienie tematu żywienia w przystępny sposób dla każdego sportowca, dietetyka czy amatora sportu.

Kwestie organizacyjne

Cena kursu dietetyka to 399 zł

(Przy zakupie kilku szkoleń za jedną płatnością, przysługuje zniżka)

Fit Academy wpisana jest do ogólnopolskiego Rejestru Instytucji Szkoleniowych, prowadzonego przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej.

Osoby bezrobotne lub poszukujące pracy, zainteresowane naszymi kursami, mogą uzyskać finansowanie z takich instytucji jak np. Fundusz Pracy, PFRON lub fundusze pomocowe Unii Europejskiej. Więcej informacji nt. dofinansowania kursów znajdziesz w opisie standardów

 

Ilość godzin: 8h zegarowych w ciągu 1 dnia

Data/miejsce: 02.12.2018 Kraków - Katowice - Warszawa

Posiadamy status Jednostki Kształcenia Ustawicznego oraz rekomendację Ministerstwa Edukacji Narodowej.

 

Po zakończeniu kursu otrzymujesz:

  1. Certyfikat ukończenia szkolenia z Dietetyki lvl 2 Fit Academy

Zapisy

  1. W celu zapisania się na szkolenie prosimy o wypełnienie elektronicznego formularza i podanie poprawnych danych (mail, nr tel., imię i nazwisko)
  2. Na podany adres e-mail wysłana zostanie wiadomość zawierająca szczegółowe informacje dotyczące organizacji wybranego szkolenia (UWAGA: dla pewności sprawdź również folder SPAM).
  3. Po poprawnym wypełnieniu formularza należy uiścić opłatę w wysokości 199 zł.

UWAGA: Rezerwacja miejsca na kursie gwarantowana jest jedynie po wpłacie zaliczki 199 zł. Zapisy bez uiszczenia wpłaty nie będą respektowane.

Dane do przelewu:

Fit Academy

Al. Jerozolimskie 85 lok. 21

02-001 Warszawa

Numer konta bankowego:

PL 94 1090 2590 0000 0001 3129 9445

Kod SWIFT banku: WBKPPLPP

W razie pytań lub niejasności skontaktuj się z nami

Administratorem podanych przez Ciebie w formularzu zamówienia danych osobowych będzie FIT ACADEMY Lesław Blacha, Michał Moczulski S.C., Al. Jerozolimskie 85/21, 02-001 Warszawa, NIP 701-050-61-99. Dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO w celu realizacji zamówienia oraz na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu wystawienia faktury oraz uwzględnienia faktury w dokumentacji księgowej administratora. Dane o zamówieniu będą przechowywane w bazie do upływu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Będziesz mieć prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych – na zasadach określonych w art. 16 – 21 RODO. Jeżeli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z przepisami prawa, będziesz mógł wnieść skargę do organu nadzorczego. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do złożenia zamówienia.